Hrvatski fotosavez proveo Ljetnu fotoradionicu “Istra - ambijent, kulturna baština”

Ljetne fotoradionice "Istra - ambijent, kulturna baština" Hrvatski fotosavez priređuje u Istri kontinuirano od 1997. godine. Ovogodišnja fotoradionica okupila je od 9. do 20. srpnja 23 mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Rijeke, Valpova, Križevaca, Požege, Križa, Zagreba, Našica, Rovinja, Šibenika, Koprivnice, Vukovara, Bjelovara i Zadra.

Mladi su polaznici upoznali kulturni i prirodnu baštinu Istre na dvadesetak različitih lokacija, snimali su digitalnim fotoaparatom, camerom obscurom, izrađivali su svoje fotografije u fotolaboratoriju, kroz niz različitih vježbi usvajali nova znanja o tehničkoj strani fotografije te o likovnim elementima radova, sadržaju i porukama vizualnih djela. Svoju su kreativnost pokazali i izradom aplikacija na majicama.

Osobito su unaprijedili svoje socijalne kompetencije načinom organizacije života i rada u zajedničkom kampu.

Cjelodnevni intenzivni rad rezultirao je, na kraju radionice, zajedničkom izložbom fotografija velikog formata na platnu, koja će u prostoru Omladinskog Hostela u Puli u trajanju od godine dana biti svjedočanstvo kako o izuzetnoj vrijednosti hrvatske kulturne i prirodne baštine, tako i o izuzetnim kreativnim dosezima mladih autora.

Program je osmislila i vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade.

  Fotoradionice - Sve